חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 466-07

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשדוד
466-07
17.4.2012
בפני :
אריאל ברגנר

- נגד -
:
מרדכי בורנשטיין
:
יצחק שטיין
פסק-דין

בפני תביעה שהחלה עם הגשת שטר ע"ס 1,168,700 ש"ח לביצוע בלשכת ההוצל"פ בתל אביב, ע"י הזוכה "הכספת שירותי עזר בגביה חוקית בע"מ" (להלן - "הכספת") כנגד הנתבע בתיק הוצל"פ

 01-02207-04-6 (להלן - "תיק ההוצל"פ").

טענות ההגנה של הנתבע כנגד הבקשה לביצוע השטר, הן בין היתר כדלקמן:

1.         כי קיים הסכם בוררות הקובע כי כל המחלוקות שבין המבקש לבין הנפרע בשיק (מר בורנשטיין) ייקבעו במסגרת הבוררות.

2.         כי השיק סוחר לכספת בנסיבות חמורות בכדי לחמוק מקיום הבוררות כמוסכם.

3.         כי הכספת אינה אוחזת כדין בשטר.

4.         כי השיק ניתן לבטחון בלבד למר דוד בורנשטיין בקשר לעסקה שהייתה בינו לבין הנתבע.

5.         כי מר בורנשטיין השקיע כספים בעסקי נדל"ן אותם יזם הנתבע, ובהתאם להסכם ביניהם הוחזרו לו מידי חודש 1.5% עד אשר נוצרה מחלוקת ביניהם אשר הועברה להתברר בפני הבוררים הרב שפרן, הרב שור והרב ברקוביץ.

6.         כי מאחר ואז היו בין הצדדים לשטר יחסי אמון, מסר הנתבע את השטר כבטחון, כשיק פתוח ללא פרטים כלשהם למעט חתימתו ושרטוט על גבי השטר.

7.         כי בין הנתבע לבין מר בורנשטיין נחתם הסכם בוררות אותו הפר האחרון.

8.         כי הכספת ו/או מר בורנשטיין מילאו את השיר בסכומים כיד הדמיון הטובה עליהם ללא כל זכות ובניגוד למוסכם.

9.         כי סיחור השיק לכספת היה בחוסר תום לב ועל מנת לעקוף את המניעות שחלה עם הסכם הבוררות אשר מנע ממר בורנשטיין להגיש לביצוע שת השיק ולכן הסב וסיחר אותו לכספת שאינה צד להליכי הבוררות.

10.        כי הואיל והתנאי לפרעונו של השיק, מתן פס"ד בבוררות המחייב את הנתבע לשלם סכום כלשהו למר בורנשטיין, טרם התקיים הרי שאין כל זכות לפרוע את השיק ו/או לסחר אותו לצד ג'.

11.        כי יש לעכב את ההליכים לאור קיומו של הסכם בוררות בפני בית הדין הרבני בבני ברק.

12.        הכספת אינה אוחזת כשורה מחמת היותו של השטר בלתי שלם ומעורר חשד.

13.        כי הכספת הפכה לאוחזת בשיק לאחר שהגיע זמנו של השטר ולכן אינה יכולה להיחשב אוחזת כשורה.

14.        הכספת אינה אוחזת כשורה מכיוון שאינה אוחזת בעד ערך.

כב' הרשמת (כתוארה אז) ענת אלפסי דנה בהתנגדות הנתבע ובהחלטתה מיום 26.2.07 קבעה כי טענות ההגנה כבדות משקל, אשר לא נסתרו בחקירתו הנגדית של הנתבע ועל כן יש לאפשר לנתבע להתגונן בפני השטר.

עוד נקבע כי על נתבע להפקיד סך של 10,000 ש"ח (אשר הופקדו כבר קודם לכן בתיק ההוצל"פ).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>